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Additional Clauses Incorporated by Reference

1. MINIMUM, ESTIMATED AND MAXIMUM QUANTITIES
2. INDEFINITE QUANTITY
3. DELIVERY ORDER AUTHORIZATION AND CONTRACT CEILING
4. ORDERING
5. DELIVERY ORDER LIMITATIONS
6. ORDERING ACTIVITIES
7. EXERCISE OF OPTION(S)
8. OPTION FOR INCREASED QUANTITY
9. OPTION TO EXTEND THE TERM OF THE CONTRACT
10. F.O.B. DESTINATION
11. DELIVERY LOCATIONS
12. CORRESPONDENCE PROCEDURES
13. BILLING INSTRUCTIONS
14. CREDITS
15. REPRESENTATIONS, CERTIFICATIONS AND OTHER STATEMENTS OF THE

OFFEROR
16. TECHNICAL DIRECTION
18. MODIFICATION AUTHORITY
19. INTERPRETATION OF CONTRACT REQUIREMENTS
20. HANDICAPPED EMPLOYEE REQUIREMENTS
18. BANKRUPTCY
19. AUTHORIZATION & CONSENT
20. NOTICE & ASSISTANCE REGARDING PATENT & COPYRIGHT INFRINGEMENT
21. PATENT INDEMNITY
22. COMMERCIAL COMPUTER SOFTWARE-RESTRICTED RIGHTS
23. RIGHTS IN PROPOSAL DATA
24. SECURITY REQUIREMENTS
25. CLASSIFICATION
26. FACILITY CLEARANCE

1. MINIMUM, ESTIMATED AND MAXIMUM QUANTITIES

(a) Upon the receipt of delivery orders issued by the authorized DOE Contracting Officer, the
contractor shall deliver the ordered products within the following minimums and maximums: a
minimum of $1.023.379.00 and a maximum of $4,500.000.00. There is no minimum or
maximum quantity by line item; the dollar limits govern. In the interest of minimizing the
tracking burden on the contractor, the Contracting Officer and the requiring activity, and
considering the large number of line items, individual line item quantities are not included in the
contract.
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contract.

2. INDEFINITE QUANTITY (FAR 52.216-22)(OCT 1995)

(a) This is an indefinite-quantity contract for the supplies or services specified, and effective
for the period stated, in the Schedule. The quantities of supplies and services specified in the
Schedule are estimates only and are not purchased by this contract.

(b) Delivery or performance shall be made only as authorized by orders issued in accordance
with the Ordering clause. The Contractor shall furnish to the Government, when and if ordered,
the supplies or services specified in the Schedule up to and including the quantity designated in
the Schedule as the "maximum." The Government shall order at least the quantity of supplies or
services designated in the Schedule as the "minimum."

(c) Except for any limitations on quantities in the Delivery-Order Limitations clause or in the
Schedule, there is no limit on the number of orders that may be issued. The Government may
issue orders requiring delivery to multiple destinations or performance at multiple locations.

(d) Any order issued during the effective period of this contract and not completed within that
period shall be completed by the Contractor within the time specified in the order. The contract
shall govern the Contractor's and Government's rights and obligations with respect to that order
to the same extent as if the order were completed during the contract's effective period; provided,
that the Contractor shall not be required to make any deliveries under this contact after those
specified in the delivery order and/or modifications which were issued prior to contract
expiration. The Government may not act to extend the peirod of performance of any delivery
order after the expiration date of the contract.

3. DELIVERY ORDER AUTHORIZATION AND CONTRACT CEILING

Delivery Orders issued under this contract shall be authorized only by a DOE Contracting
Officer. Also, the maximum aggregate dollar amount of all Delivery Orders issued under this
contract shall not exceed $4.500.000.00. There is no minimum delivery order or task order
amount.

4. ORDERING (FAR 52.216-18) (OCT 1995)

(a) Any supplies and services to be furnished under this contract shall be ordered by issuance
of delivery orders by the individuals or activities designated in the contract. Such orders may be
issued from the date of contract award through the expiration date of the contract's period of
performance.
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(b) All delivery orders are subject to the terms and conditions of this contract. In the event of
conflict between a delivery order or task order and this contract, the contract shall control.

(c) If mailed, a delivery order is considered "issued" when the Government deposits the order
in the mail. Orders may be issued orally or by written telecommunications only if authorized in
the Schedule.

5. DELIVERY ORDER LIMITATIONS (FAR 52.216-19) (OCT 1995)

(a) Minimum order. When the Government requires supplies or services covered by this
contract in an amount of less than the Guaranteed Minimum Ouantity, the Government is not
obligated to purchase, nor is the Contractor obligated to furnish, those supplies or services under
the contract.

(b) Maximum order. The Contractor is not obligated to honor-
(1) Any order for a single item in excess of the maximum quantity contained in Clause 1:
(2) Any order for a combination of items in excess of the maximum quantity contained in

Clause 1 or
(3) A series of orders from the same ordering office within 5 calendar days that together

call for quantities exceeding the limitation in subparagraph (1) or (2) of this section.

(c) If this is a requirements contract (i.e., includes the Requirements clause at subsection
52.216-21 of the Federal Acquisition Regulation (FAR)), the Government is not required to order
a part of any one requirement from the Contractor if that requirement exceeds the
maximum-order limitations in paragraph (b) of this section.

(d) Notwithstanding paragraphs (b) and (c) above, the Contractor shall honor any order
exceeding the maximum order limitations in paragraph (b), unless that order (or orders) is
returned to the ordering office within 5 calendar days after issuance, with written notice stating
the Contractor's intent not to ship the item (or items) called for and the reasons. Upon receiving
this notice, the Government may acquire the supplies or services from another source.

6. ORDERING ACTIVITIES

Supplies or services to be furnished under this contract shall be ordered by issuance of written
delivery orders issued by a DOE Contracting Officer or authorized contractor/subcontractor
official. Use of this contract is authorized to all DOE organizations nationwide, and to DOE
contractors and subcontractors for requirements associated with performance of their DOE effort
only. Headquarters delivery or task orders will be initiated by the Office of the Chief Information
Officer (OCIO). As stated in the contract, clause B.5, Note 1, prior authorization from the OCIO
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is required for contractor acceptance of delivery orders from any other organization. At a
minimum, each Delivery Order shall contain the information set forth below:

(a) Contract Number and Delivery Order Number
(b) Date of Delivery Order
(c) Products ordered in the format used by the contract Schedule, with the appropriate

Period (Base by Year, or Option 1 or 2)
(d) Required delivery location; also individual(s) authorized to accept delivery, if such a

designation is desired
(e) Required delivery date
(f) Delivery Order point-of-contact name, telephone number and FAX number
(g) Billing instructions
(h) accounting and appropriation data

The Contractor shall maintain a file of copies of each order and of each subsequent modification
thereto, to be provided upon request to either the COTR or the Contracting Officer.

7. EXERCISE OF OPTION(S) (SEP 1995)

The Department of Energy has included an option to extend the term of this contract. In order to
demonstrate the value it places on quality performance, the Department has provided a
mechanism for continuing a contractual relationship with a successful contractor that performs at
a level which meets or exceeds quality performance expectations as communicated to the
contractor, in writing by the Contracting Officer or designated representative. When deciding
whether to exercise the option, the Contracting Officer will consider the quality of the
contractor's performance under this contract.

8. OPTION FOR INCREASED QUANTITY - SEPARATELY PRICED LINE ITEM
(FAR 52.217-7) (MAR 1989)

The Government may require the delivery of the numbered line item, identified in the Schedule
as an option item, in the quantity and at the price stated in the Schedule. The Contracting Officer
may exercise the option by written notice to the Contractor within [insert in the clause the period
of time in which the Contracting Officer has to exercise the option]. Delivery of added items
shall continue at the same rate that like items are called for under the contract, unless the parties
otherwise agree.

(End of clause)
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